top of page

Achtergrond

Heidi Jansen

Een fascinatie voor werk

Mijn leven lang ben ik gefascineerd door 'werk'. We besteden er een groot deel van ons leven aan. Waarom doen we dat? Waarom vragen we kinderen al wat ze later willen worden? En als werk dan zo'n belangrijke plek inneemt in onze levens, hoe houden we het leuk? Of doet dat er niet zo toe?  Maakt het uit wát we doen? Wat willen we eigenlijk in ons werk? Als je mij daarover wilt horen vertellen: in de podcast 'Mik op de maan' word ik geïnterviewd over het onderwerp.
 

Mijn loopbaan

Vanwege al die vragen paste een opleiding aan de Academie Mens-Arbeid natuurlijk als een jas. Ik leerde er van alles over werk en ging daarna aan het werk als HR-adviseur bij een omroep. Na een paar jaar kwam ik in contact met een loopbaanadviesbureau en ontdekte de wereld van loopbaanvragen en outplacement. Het was liefde op het eerste gezicht. In dat werk kun je met mensen op zoek naar werk dat bij hen past en van die puzzel werd en word ik heel blij. In 1994 startte ik een eigen loopbaanadviespraktijk. Mijn enthousiasme voor het vak groeide en ik begon met lesgeven in twee post-HBO opleidingen voor loopbaanadviseurs. Dat deed ik tien jaar lang en in 2005 startte ik met een eigen opleiding tot loopbaanadviseur. Bedenken en maken van lesmateriaal ligt me en in de jaren die volgden maakte ik een Loopbaanspel en schreef het boek 'De Loopbaantrechter', werkmethode voor loopbaanadviseurs. 

Een landelijk netwerk

Als vervolg op de opleiding die ik gaf, heb ik met een aantal collega's het Loopbaanadviesnetwerk Nederland (Lann) opgericht. We werken allemaal vanuit dezelfde achtergrond en brengen ieder onze eigenheid in. Fijn om op die manier collega's te hebben. 

Een studie naar werk en zingeving

Naast mijn werk als loopbaanadviseur ging ik studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde in 2016 de master Geestelijke Zorg af. Ik studeerde af op het thema werk en zingeving.

In 2017 schreef ik er een boek over. Het heet ‘Werk en Zingeving, van succes naar betekenis'. Daarnaast schreef ik diverse artikelen.

Opleiden

Sinds 2005 gaf ik een individuele opleiding tot loopbaanadviseur. Deze opleiding hebben we in 2021 omgezet naar dé Loopbaanopleiding, een erkende post-HBO opleiding voor loopbaanprofessionals. 
 

Ik woon en werk in Dalen, Drenthe, en deel een erf met een man en tientallen dieren. 

heidi bril klein.jpg
bottom of page