Achtergrond bureau

Heidi Jansen

Een fascinatie voor werk

Mijn leven lang ben ik gefascineerd door 'werk'. We besteden er zo'n groot deel van ons leven aan. Waarom doen we dat? Waarom word je als kind al gevraagd wat je later wilt worden? En als het dan zo'n belangrijke plek inneemt in onze levens, hoe houden we het leuk? Of doet dat er niet zo toe?  Maakt het uit wat we doen? Wat willen we eigenlijk in ons werk? 
 

Mijn loopbaan

Vanwege al die vragen paste een opleiding aan de Akademie Mens-Arbeid natuurlijk als een jas. Ik leerde er van alles over werk en ging daarna aan het werk als HR-adviseur bij een omroep. Na een paar jaar kwam ik in contact met een loopbaanadviesbureau en ontdekte de wereld van loopbaanvragen en outplacement. Het was liefde op het eerste gezicht. In dat werk kun je met mensen op zoek naar werk dat bij hen past en van die puzzel werd en word ik heel blij. In 1994 startte ik een eigen loopbaanadviespraktijk in Amersfoort. Mijn enthousiasme voor het vak groeide en ik begon met lesgeven in twee post-hbo-opleidingen voor loopbaanadviseurs. Dat deed ik tien jaar lang en in 2005 startte ik met een eigen opleiding tot loopbaanadviseur. Bedenken en maken van lesmateriaal ligt me en in de jaren die volgden maakte ik een Loopbaanspel en schreef het boek 'De Loopbaantrechter', werkmethode voor loopbaanadviseurs. 

Een landelijk netwerk

Als vervolg op de opleiding die ik geef, heb ik met een aantal collega's het Loopbaanadviesnetwerk Nederland (Lann) opgericht. We werken allemaal vanuit dezelfde methode en brengen ieder onze eigenheid in. Fijn om op die manier collega's te hebben. 

Een studie naar zingeving

Mijn klanten denken na over wat ze écht willen en zetten soms dappere stappen. Dat maakte bij mij ook een oude droom wakker, namelijk meer leren over zingeving.  Ik ging studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde in 2016 de master Spiritual Care af. Ik studeerde af op .... je raadt het misschien al ... werk en zingeving.

In 2017 schreef ik er een boek over. Het heet ‘Werk en Zingeving, van succes naar betekenis'.

Een nieuwe stap

In 2018 maakte ik de overstap van loopbaanadviseur & opleider naar opleider, onderzoeker, programma-ontwikkelaar en schrijver (en af en toe nog een loopbaanadviestraject natuurlijk). In mijn werk als loopbaanadviseur was ik altijd op zoek naar wat werkt. Nu ik dat gevonden heb (tot op zekere hoogte natuurlijk), draag ik mijn kennis en ervaring graag over. Door het ontwikkelen van werkmateriaal, workshops en opleidingen wil ik een bijdragen leveren aan de verdere professionalisering van het vak. 

Buro Waai en promoveren

Werken aan andere vragen rondom werk en organisaties laat mij ook niet los en dus startte ik in 2019 met twee partners Buro Waai, voor werk en zingeving. We geven organisatieadvies, coaching, training en loopbaanadvies. In onze loopbaanadviestrajecten besteden we veel aandacht aan wat zin geeft. 
We gaan ons ontwikkelen naar een expertisecentrum voor Werk en Zingeving en om die reden ben ik in 2019 gestart met een PhD-traject over dit onderwerp.

 

Mijn kantoor staat in Dalen, Drenthe, ik werk ook in Groningen en op locaties door heel Nederland.

 

Heidi Jansen

Vossebelt 54

7751 SZ Dalen

06 - 22 23 85 95