droombaan

Dat willen we allemaal: een droombaan! Precies doen wat je het liefst doet in de omgeving waar je het liefst werkt.

Nou, ik zal je maar meteen uit de droom helpen: een droombaan is om over te dromen. Hij bestaat niet. Zelfs als je doet wat je liefst doet in de omgeving waar je het liefst werkt, blijkt er toch wat meer papierwerk aan vast te zitten dan je had gedacht. Of blijken de collega’s iets minder te passen in je droom, of het uitzicht uit je kantoorraam valt tegen. Zelfs de man die de droombaan won waarin hij een jaar op een tropisch eiland kon snorkelen, klaagde op zijn weblog dat ie het wel wat saai begon te vinden.

Een droombaan is om over te dromen, ik zei het al, en in het beste geval is een droombaan iets om naar te streven. Dan bedoel ik bijvoorbeeld dat je in je huidige baan kunt zoeken naar mogelijkheden om je baan een beetje meer richting droom te brengen. Dat kan betekenen dat je hele kleine stapjes zet. Je kunt bijvoorbeeld uitzoeken hoe je het papierwerk een beetje kunt verminderen, hoe je door je anders te gedragen naar je collega’s, jouw collega’s zich misschien ook wel anders gaan gedragen of je zet je bureau andersom, zodat het uitzicht anders is. Het lijkt een grapje, maar ik bedoel het serieus. Een stapje richting droombaan is realistischer dan zoeken naar iets wat niet bestaat. Je hebt vaak meer mogelijkheden dan je denkt om veranderingen te creëren in je huidige situatie. Het vraagt creativiteit, een andere manier van kijken en actie. Die actie is vaak nog het lastigst. Er zijn duizend redenen om niets te ondernemen, of om het morgen te doen, maar een kleine stap kan zoveel energie geven dat er als vanzelf meer stappen volgen. En om erachter te komen wat je zou kunnen veranderen gebruik je je droombaan. Je droombaan is een middel, geen doel.

Recent Posts
Archive

Heidi Jansen

Vossebelt 54

7751 SZ Dalen

06 - 22 23 85 95