doe meer

Hoe gemakkelijk zou het leven zijn als we overal tijd genoeg voor zouden hebben. Ik bedenk me in ieder geval heel vaak wat ik allemaal zou kunnen doen met een extra vrije dag. Maar er is ook iets geks met vrije tijd. Ik merk dat ik meer doe als ik veel te doen heb. Ken jij dat ook? Je hebt een vrije week voor de boeg en je verkneukelt je al over alle klusjes die je nu eindelijk eens af zult gaan krijgen, of al het achterstallige werk dat je nu even weg kunt werken. Maar na die week kijk je terug en je blijkt niets of heel weinig te hebben gedaan van wat je je had voorgenomen. De andere kant ken je vast ook: je hebt het heel druk en je vraagt je af hoe je alles voor elkaar gaat krijgen, maar aan het einde van die week heb je alles, tot je eigen verbazing, toch af gekregen.

Vrijwilligerswerk wordt vaak gedaan door mensen met volle agenda’s, deeltijdstudies worden afgerond door juist de mensen met een drukke baan en een gezin. Op basisscholen weten ze het ook: als je iets gedaan wilt krijgen van ouders, moet je díe ouders vragen die het drukst zijn.

Je kunt zeggen: dat zijn mensen met veel energie, maar zo eenvoudig ligt het volgens mij niet. Volgens mij is het zo: het zijn geen supermensen die alles aan kunnen, maar als je druk bent plan je er gemakkelijk nog iets tussendoor, werk je efficiënter en al dat bezig zijn geeft juist energie. Als je weinig te doen hebt, is het veel lastiger om jezelf tot iets te zetten. Dus als je denkt dat je geen tijd genoeg hebt: doe meer!

Recent Posts
Archive

Heidi Jansen

Vossebelt 54

7751 SZ Dalen

06 - 22 23 85 95