weten wat je wilt

De basis van een loopbaantraject is vaak het uitvinden wat voor werk je wilt gaan doen. Soms is duidelijk dat je door wilt gaan met wat je al doet, alleen zou je dat graag bij een andere organisatie willen. Vaak echter willen mensen uitzoeken wat een ándere stap zou kunnen zijn. Daarvoor moeten we op detailniveau in kaart brengen wat je graag doet, in wat voor omgeving en wat jou drijft. Dat doen we met behulp van twee interviews, waarmee we de ingrediënten van de nieuwe functie duidelijk krijgen. Vaak is dat niet zo moeilijk, als de loopbaanadviseur de juiste vragen maar stelt. De moeilijkheid ligt tegenwoordig in het feit dat het niet meteen duidelijk is hoe zo'n funcie heet. Daar start dan ook het echte onderzoek: je moet gaan praten met mensen die ongeveer doen wat jij wel zou willen en hen vragen hoe deze functies zouden kunnen heten. Je moet vacatures analyseren, beroepsbeschrijvingen lezen, goede vragen stellen om er uiteindelijk achter te komen dat wat jij wilt 'conceptontwikkelaar' heet, of 'lobbyist', of beleidsadviseur sociaal domein', of.... Ingewikkeld, maar ook heel interessant. Er gaan werelden open en als het goed is ontdek jij de wereld én de specifieke functie die bij jou past.

Recent Posts
Archive

Heidi Jansen

Vossebelt 54

7751 SZ Dalen

06 - 22 23 85 95