top of page

betrokken bij het werk


Enerverende weken waren het, de afgelopen weken. Mijn tweede boek is uit en hoewel het schrijven ervan al lang achter de rug was, komt er daarna nog veel op je pad. Beslissingen nemen over de vormgeving, het drukwerk en de distributie bijvoorbeeld. Ik heb besloten de distributie deze keer zelf te doen. Boekhandels of Bol vragen al snel de helft van de prijs en je wilt er toch iets aan over houden. Nu ben ik dus druk met het verpakken en versturen van al die boeken. Het leuke is dat je persoonlijk contact kunt hebben met de kopers. Via de mail weliswaar, maar dat is toch al veel leuker dan eens in het kwartaal een overzicht krijgen van wat er verkocht is.

Naast al mijn inhoudelijke werk vind ik het schrijven van adressen, mail beantwoorden, naar de brievenbus gaan en postzegels plakken ook nog eens heel leuk werk. Dit is wat Marx bedoelde toen hij het had over de vervreemding van de mens en zijn werk. Als je alleen teksten mag bedenken, of alleen postzegels mag plakken ben je maar een half mens. Álles hoort erbij als je je betrokken wilt voelen bij je werk. Réken maar dat ik me betrokken voel.

bottom of page