en nu heb ik collega's


Ik weet niet hoe het onzalige idee precies is ontstaan, maar sinds een paar maanden werk ik samen.

Vijfentwintig jaar lang werkte ik alleen. Richtte mijn kantoor in zoals ik dat wilde. Nam mijn eigen beslissingen. Als iets niet werkte, paste ik het aan. Als ik expertise inhuurde, koos ik iemand die ik kende. Als ik niet wilde werken, deed ik dat niet. Wat een gelukzalig leven.

Maar toen ontstond er een plan. Een plan om de wereld van werk zinvoller te maken. Al die mensen die ik als loopbaanadviseur sprak, gaven dezelfde behoeften aan. Ze wilden het plezier in hun werk terug, ze wilden weer trots zijn op wat ze deden en ze wilden zich van betekenis voelen voor de samenleving. Ze wilden zinvol werk.

Ik heb nog geprobeerd of ik de wereld mijn eentje kon veranderen en schreef een boek. Dat boek zou de wereld laten zien hoe het zo gekomen was en wat we konden doen. Maar ja, een boek. Wie leest er tegenwoordig nog? Dus toen er in een jaar maar een paar honderd waren verkocht wist ik dat er iets anders nodig is.

Een leger van mensen die de wereld van werk zinvoller willen maken. Ze meldden zich spontaan en stonden klaar om mee aan te pakken.

En nu heb ik collega’s. Wel zes.

Als ik iets bedenk, denken er zes anderen mee en vinden iets. Als ik iets schrijf, gaan zij er in aan het strepen. Er wordt vergaderd. En als ik denk: zó gaan we het doen, komt iemand met een ander plan. Moe word ik ervan.

En toch. Twee maanden later is de website is online, de programma’s klaar, we kunnen aan de slag. Op vrijdagmiddag drinken we een borrel met het team. We praten en lachen, we hebben het gevoel dat we de wereld gaan veranderen. We denken met elkaar mee en steunen elkaar in wat ieder gaat doen. Het ontroert me. Ik heb collega’s.

Als je meer over ons wilt weten: Buro Waai

Recent Posts
Archive

Heidi Jansen

Vossebelt 54

7751 SZ Dalen

06 - 22 23 85 95