top of page

gek hoe het werkt


Drie maanden zit ik er al weer, aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Wat een heerlijkheid om weer 'echt' naar het werk te kunnen gaan na zoveel maanden thuis, ik geniet er elke dag van. Vier loopbaantrajecten en twee individuele loopbaanopleidingen kon ik al vanuit Groningen doen. Bij loopbaangesprekken kunnen we namelijk prima op afstand zitten. Ik zit er ook graag in mijn eentje. Ik werk aan mijn onderzoek, schrijf artikelen en blogs en doe mijn online afspraken vaak vanuit Groningen: het is fijn om dat te doen vanaf een plek waar ik me goed kan concentreren. Eerlijk is eerlijk, thuis heb ik ook een heel fijn kantoor, maar concentreren is lastiger en in de ‘werkmodus’ komen ook.


Raar is dat.


Het is één van de dingen die ik heb ontdekt over thuiswerken: hoe belangrijk het (voor mij) is om werkkleren aan te hebben en een stuk te rijden naar kantoor. Net alsof het dan past ‘echt’ is wat je doet.

Filosoof Pieter Hoexum schreef in Trouw van 24 oktober vorig jaar ook hoe reizen van en naar het werk van belang is voor ons welbevinden. “Het is moeilijk professional te blijven als je thuiswerkt”, schrijft hij in het artikel. “Om aan het werk te kunnen, om het werk ook zelf ernstig genoeg te kunnen nemen, moet je de privésfeer verlaten.” Hij merkte dat het onderweg zijn, als een soort onderbreking tussen wonen en werken, ook bij de werkplek hoort.


Corona leert ons nieuwe dingen over onszelf.


maandag 3 mei 2021


Comentarios


bottom of page