top of page

nieuwe mensen ontmoeten is inspirerend


Nieuwe mensen ontmoeten is inspirerend, zeker als het om loopbaanvragen gaat. Loopbaanvragen hebben namelijk altijd een beweging naar de toekomst in zich en vragen om concreet resultaat. We starten meestal met het verhaal over de reden van onze kennismaking. Ik hoor pijnlijke, ontroerende en mooie verhalen. Verhalen over doorzettingsvermogen, over desillusies, over verlangen. We denken samen alvast een beetje na over mogelijke perspectieven en er ontstaat energie. Als vanzelf beginnen over en weer ideeën te stromen. Ik geniet van de twinkeling die ik zie als de ander beseft dat dit een nieuw begin gaat betekenen. Er komen mogelijkheden in mijn hoofd op en ik zie de puzzels die nog opgelost moeten worden.

Ik krijg hier nooit genoeg van.

Als ik thuis kom, zeg ik tegen mijn man: ‘Ik heb nóu toch een leuk mens ontmoet!’ Mijn man zegt dan: ‘dat zeg je bijna altijd.’ Daar heeft hij gelijk in, maar dat betekent niet dat het een cliché is. Ik meen het. Iedere keer. Ik kan niet anders dan zien wat iemand allemaal in zijn of haar mars heeft en waar dat toe kan leiden. De werkomgeving waar iemand in vastliep is er (straks) niet meer, er komt ruimte voor iets nieuws. Kanten van iemands persoonlijkheid die in de verdrukking hebben gezeten voelen zich opeens gehoord. Nieuwe (of juist oude) energie gaat stromen.

Mogelijkheden onderzoeken, perspectief krijgen, een nieuw doel vinden, het geeft zoveel innerlijke beweging en motivatie. Niet alleen bij mensen met een loopbaanvraag, maar ook bij mij. Een kennismaking kan leiden tot gezamenlijke reis van een paar maanden. Hoe mooi is het als zo’n reis met een over en weer inspirerend gesprek begint.

31 december 2020

Comments


bottom of page