top of page

terugblikken en lanterfanten


Wat een jaar was het! Een jaar met een nieuw kantoor in Groningen. Een jaar waarin dé Loopbaanopleiding van start ging. Een jaar waarin ik bij kon dragen aan de start van Emmius School voor werk en zingeving. Ook het jaar waarin ik een punt zette achter 30 jaar individueel loopbaanadvies. Een jaar waarin ik genomineerd werd voor loopbaanprofessional van het jaar (en dat niet werd).


Op de drempel van een nieuw jaar kijk ik terug en ook vooruit. Er ligt een nieuw jaar voor me waarin ik me ga richten op opleiden, programmaontwikkeling en promotieonderzoek. Dat laatste is een beetje in het slop gekomen door een té drukke agenda. Het nieuwe jaar zal ook bestaan uit 'lanterfanten', het thema van mijn nieuwjaarswens. De boodschap van die wens 'laten we meer lanterfanten' is zeker ook bedoeld voor mijzelf. Lanterfanten is goed voor geest en lichaam en noodzakelijk om met plezier te kunnen leven en werken. Het hoort bij levenskunst, een thema waar ik me het komende jaar ook op ga richten.


Om een lanterfantende levenskunstenaar te kunnen zijn moest ik nog wel wat beslissingen nemen: stoppen met overal ja tegen te zeggen en stoppen met het hebben van een kantoor (ja, ik ga weer weg uit Groningen). Vanuit mijn thuiskantoor ga ik dingen ontwikkelen, studeren en schrijven en ik zal er regelmatig op uit gaan om op allerlei plekken in het land mensen te ontmoeten.


Mijn vurige wens is om te midden van alle activiteit ook rust en ruimte te ervaren. De beste ideeën komen bij mij pas boven als ik een poosje niets heb kunnen doen. Ik hang het plaatje van de olifant boven mijn bureau om me eraan te herinneren. Mocht je een poosje niets van me horen, weet dan dat ik waarschijnlijk aan het lanterfanten ben.

13 december 2021

Comments


bottom of page