geen zin in werk

10 Jul 2016

 

Onlangs ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Het thema van mijn thesis was zingeving en werk. Werk is in de laatste decennia misschien wel ons belangrijkste zingevingssysteem geworden. Waar ooit de kerk richting gaf aan ons leven en bepaalde welke waarden belangrijk zijn, is die rol deels overgenomen door werk. Werk bepaalt ons leven, ons gedrag en onze waarden. Onze samenleving en zeker de arbeidsmarkt hebben vooral een economische 'bril' op. Efficiëntie, succes en concurrentie staan centraal. Dat maakt werken niet voor iedereen leuker en leidt steeds vaker tot stress, burn-out en angst en daarmee tot steeds minder zin in werk. 'Geen zin in werk' is dan ook de titel van mijn scriptie. Gelukkig zien we steeds vaker mensen en organisaties die het anders doen, waar geld verdienen een middel is en geen doel. Mocht je mijn scriptie willen lezen, dan volstaat een mail waarin je dat aangeeft. Je krijgt hem dan digitaal toegestuurd.

Please reload

Recent Posts

April 16, 2020

March 18, 2020

November 1, 2019

July 1, 2019

June 1, 2019

December 18, 2018

September 17, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Heidi Jansen

Vossebelt 54

7751 SZ Dalen

06 - 22 23 85 95