top of page

(on)zingesprekken


Wat levert die verplichte cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken in organisaties nou eigenlijk op? Ik hoor er nooit een enthousiast geluid over, meer dat het een verplicht nummer is. Onzin-gesprekken dus? Zoals jullie weten is het thema ‘werk en zingeving’ een beetje mijn specialiteit aan het worden en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als we de bekende riedel aan gesprekken zouden vervangen door zingesprekken. Medewerkers hebben af en toe gesprekken met elkaar over de vraag of ze er nog zin in hebben. Drie concrete vragen staan op het menu: ‘wat geeft jou plezier?’, ‘wat geeft jou voldoening?’ en 'wat geeft jou een gevoel van betekenis? ’. Mocht een positief antwoord ver te zoeken zijn, dan is er maar één vervolgvraag ‘wat kunnen we daar aan doen?’ Volgens mij zijn we dan zinvol bezig.

bottom of page