top of page

terugblik 2018


Tijd voor een terugblik op dit bijzondere jaar! In de loop van het jaar zijn alle nog lopende loopbaanadviestrajecten afgerond en ben ik me steeds meer gaan richten op schrijven, lezingen en trainingen geven. Zo gaf ik vanaf juni een aantal lezingen over Werk en Zingeving en negen keer een training van een dag over de Loopbaantrechter. Het werken met groepen vind ik weer leuk, dat is zo fijn. In september stond mijn artikel 'Van succesvol naar zinvol' in de Holland Management Review en startte ik met bloggen voor de site van Werk en Zingeving. In de zomer en het najaar voerde ik gesprekken met universiteiten over een mogelijk promotietraject en nu ben ik in gesprek met de Universiteit van Groningen. In januari praten we verder. Ik wil graag een bijdrage gaan leveren aan een andere werkwereld. Een wereld waarin de nadruk op succes en presteren niet meer zó groot is, maar waar de vraag naar zin centraler staat. Hiernaast heb ik, samen met buro Bries uit Groningen, besloten om begin komend jaar een nieuw bedrijf op te richten. We gaan programma's over werk en zin aanbieden voor individu, team en organisatie. Al met al heel inspirerend en ook spannend (want mijn inkomen halveerde dit jaar en ik weet nog niet waar ik komend jaar mijn geld mee ga verdienen). Even heb ik zelfs mijn geliefde kantoor in Amersfoort te koop gehad. Uiteindelijk besloot ik dat ik niet zonder mijn plek in Amersfoort wil en dat wordt dan ook, naast een plek in Groningen, een centrum voor werk en zingeving. Komende kerst heb ik tijd voor het uitdenken en uitschrijven van alle plannen en zie met heel veel zin uit naar 2019.

bottom of page