top of page

kris-kras


Ik ben een beetje kris-kras aan het werk. Het hele jaar al zit ik in de vernieuwing van mijn werkzaamheden. Ik geef workshops, opleiding en training aan loopbaanadviseurs. Ik denk, schrijf en geeft lessen over werk en zingeving en ontwikkel programma’s voor Buro Waai, over zinvol werken. Twee sporen, die mij allebei lief zijn. Beide activiteiten richten zich op de ‘wereld van werk’.

In het ene spoor werk ik met mijn beroepsgenoten aan de professionalisering van ons vak, in het andere spoor richten we ons op zinvol werken in organisaties en bieden we workshops om mensen te helpen met zin in hun werk.

Volgens ‘de boekjes’ moet je je focussen op één ding, maar dat lukt me niet. Rond het thema ‘werk’ is zoveel te zeggen en te doen dat ik me niet beperk. Ik zie het als een bergwandeling. Soms loop ik op een zandpad dat langzaam omhoog gaat, maar dan zie ik rechts van mij een klein geitenpaadje dat iets steiler omhoog gaat. Ik spring van het ene paadje op het andere en soms steek ik zelfs een Alpenweitje over. Zo gaat het nu eenmaal. Geplaveide paden die strak naar één doel gaan bestaan niet en als ze al zouden bestaan, dan houden we het niet vol om erop te blijven. Gelukkig maar, het maakt leven en werken zoveel leuker en veelzijdiger.

bottom of page