top of page

het is mogelijk


‘Hoi Heidi, ik laat je even weten dat ik als 60-jarige nog aangenomen ben in een nieuwe baan bij een fantastisch bedrijf hier in Tilburg. Vertel het door, het is mogelijk!’

Wat een goed bericht in mijn berichtenbox afgelopen week. Het bericht is van Renée. Lang geleden begeleidde ik haar bij het vinden van een nieuwe baan. Nu, jaren later, heeft ze weer een nieuwe baan. Te vaak lezen we over hoe leeftijd een belemmering is voor het vinden van een baan. Het is zo fijn om ook tegengeluiden te horen.

Ik vroeg haar hoe ze die nieuwe baan voor elkaar gekregen heeft. Ze vertelde dat ze een half jaar intensief vacaturesites heeft afgestruind. Ze voerde bij haar passende zoektermen en bekeek al het aanbod in straal van 35 kilometer, ook als de functietitel haar niets zei. Zo kwam ze de vacante functie tegen waar ze nu in gaat beginnen. Ze bestudeerde de website uitvoerig en met die informatie schreef ze haar motivatiebrief. In de gesprekken heeft ze laten blijken dat ze bij een maatschappelijk relevante organisatie wil werken. Enthousiast vertelt ze dat de cultuur helemaal bij haar past: open minded, vriendelijk en gedreven. Het bedrijf zocht meedenkers en dat is ze. Vanaf vandaag is ze er aan de slag.

Ik ben heel blij voor haar en ik vind het geweldig dat ze dit bericht met me deelt. Heel veel plezier in je nieuwe baan gewenst Renée!

Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

bottom of page