top of page

wat betekent het?


Twintig jaar geleden liet ik mijn logo maken. De ontwerper liet een paar voorbeelden zien en ik herinner me iets met een boom en iets met een huis. Het vierkant zat er ook bij. Ik wist meteen ‘die is het!’ Grappig hoe dat werkt, soms weet je in één oogopslag dat iets bij je past. Pas toen mensen gingen vragen wat het betekent, ben ik erover na gaan denken.

In de symbolenleer staat vierkant voor ‘het je oriënteren op je omgeving’. De vier hoeken verwijzen naar de vier windstreken, vandaar. Vierkant staat ook voor praktisch, daadkrachtig, aards.

De kleuren zijn de primaire kleuren, maar dan wel in een volwassen tint. Het donkerblauw staat voor het feit dat niet alles in het leven licht en vrolijk hoeft te zijn en het witte vierkant in het midden is zowel een doorkijkje naar iets nieuws, als een onbeschreven blad.

Afgelopen week heeft de website een make-over gekregen en is het logo opgefrist: iets helderder kleuren en nieuwe letters. Ik had ook voor een heel nieuw logo kunnen kiezen, maar ik vind het nog steeds precies passen.


7 januari 2021


Comments


bottom of page