top of page

LevenskunstTijdens het Kennisfestival van Noloc op 15 april jl. gaf ik driemaal een workshop. De workshop heette 'Levenskunst en je loopbaan'.


De inhoud van die workshop had ik speciaal voor dit festival gemaakt. Ik dacht: "Die Loopbaantrechter kennen ze nou wel, laat ik eens iets anders doen".


De inhoud van de workshop in het kort: 

☀ (her)ken jouw levensvisie vanuit vier kernmetaforen 

☀ het levensdoelen-interview

☀ jouw levensdoel in één zin


Den inhoud van deze workshop is direct in te zetten bij mensen met een loopbaanvraag, daardoor werd het mooi concreet voor de deelnemers. Ik begon de workshop met een korte introductie van mijzelf en daarin vertelde ik dat de naam van mijn loopbaanadviespraktijk als 'ondertitel' had: Loopbaanadvies & levenskunst. 


Grappig dat ik in de bijna 30 jaar dat ik zelfstandige ben en les geef, nog nooit een workshop of training heb gegeven over 'Levenskunst'. Wel over zingeving, maar dat is toch nét even iets anders. Zingeving kwam nog wel even aan de orde in de workshop natuurlijk 😉.


In ieder geval: ik werd er blij van en ook van de reacties van de deelnemers. Het smaakt naar meer. Deze zomer zal ik eens broeden op een leuk, nieuw lesprogramma van een dag over loopbaanadvies & levenskunst. Dat kunnen we dan als extra losse module aanbieden bij dé Loopbaanopleiding. 


De foto bij deze post was de openingsfoto van mijn workshop op het Kennisfestival. Ik koos die omdat ie voor mij symbool staat voor stilstaan bij je leven en je loopbaan. In dit geval: stil liggen bij je loopbaan 😀, met blote voeten in het gras. Schijnt heel gezond te zijn.


Comentários


bottom of page