top of page

wat een gemis


Wat mis jij vooral door Corona? Ik merkte de afgelopen maanden dat ik in de loop der tijd verschillende gevoelens had over de nieuwe manier van werken. Eerst was ik terneergeslagen, wat later was ik juist positief en daarna zag ik afwisselend de voordelen en dan weer de nadelen. Nu we tien maanden thuiswerken heb ik voor mezelf de balans opgemaakt. Wat ik prima ben gaan vinden zijn korte overleggen online. We zijn meer to the point, het kost geen reistijd en we houden het kort. Af en toe een gesprek met een klant kan ook prima online, maar als ik iemand helemaal niet in het echt zie, vind ik dat weer heel onplezierig. Wat meer thuis zijn is goed voor het huishouden, maar of ik dat nou een voordeel vind? Wat ik inmiddels erg mis, is het onderweg zijn. Mijn ritje naar kantoor duurde altijd meer dan een uur en ik vond het heerlijk. Radio aan, gedachten laten gaan, nieuwe dingen bedenken, ik laad ervan op. Daarna door de stad lopen naar kantoor, ook zo fijn. Ik mis de 'resonantie' tijdens online gesprekken (zie een vorige blog) en vooral bij presentaties of lezingen. Ik vind het vreselijk om tegen mijn eigen PowerPoint te praten en geen reacties in de 'zaal' te zien. Ik mis ook onbekende mensen om me heen. De mensen die je op straat passeren, die naast je zitten te lunchen, die je in de trein tegenkomt. Mensen die je nooit leert kennen, maar die toch een gevoel van 'samen' geven. Sowieso die lunches, en even uit eten met vrienden. Wat een gemis. De horeca is wat mij betreft vitaal voor een goed leven. Al met al een heel lijstje van wat ik mis en ik kan dan ook niet wachten tot we er weer op uit kunnen.


10 januari 2021Comments


bottom of page