top of page

wat er na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat


'Wat maakt het toch zo lastig om een besluit te nemen?', vraagt mijn klant. 'Bij elke keuze die ik kan maken vraag ik me af of het de juiste is en besef ik wat ik allemaal allemaal zou kunnen missen door niet voor de andere weg te kiezen.'

We hebben het over keuzes maken in je loopbaan. Als je geluk hebt kun je uit verschillende mogelijkheden kiezen, maar wat is de juiste? Ik vertel hoe vaak ik dit tegenkom. Veel mensen zitten in een 'wachtkamer' en blijven overwegen welke keuze de juiste is. Die wachtkamer voelt niet fijn, maar biedt ook zekerheid. Als je nog niet gekozen hebt, kan er ook niets misgaan. Zo lijkt het. Ik vertel dat je het ook om kunt draaien. Als je na goed onderzoek weet wat je mogelijkheden zijn, kies je één van die wegen en máákt er de juiste keuze van. Je weet nu eenmaal nooit wat je tegen gaat komen. Het is alsof je op een kruising staat met meerdere zijwegen. Je kunt maar een een stukje vooruitkijken. Pas als je op weg gaat, kun je zien wat er na de bocht komt. Jouw taak is om van je keuze iets goeds te máken. Dat doe je door dingen uit te proberen, gaandeweg te leren en te vertrouwen op je kennis en vaardigheden. Ga er maar vanuit dat er niet één juiste weg bestaat, de weg die je kiest wordt de juiste door wat je doet nadat je gekozen hebt.

29 december 2020

Comments


bottom of page